Res till Paris

Paris är romantikens stad och hit åker många för att förlova sig, medan andra kanske finner kärleken på plats. Men det går minst lika bra att åka till Paris av andra skäl. Staden erbjuder ett imponerande utbud av museer, byggnadsverk, kaféer och restauranger. Och bara genom att strosa omkring på Paris gator och torg får man sig en rejäl dos av stadens arkitektur. Det är också ett ypperligt tillfälle att komma fransmännen in på livet.

Nationalmuseet Louvren är placerad i Paris och där kan man avnjuta Leonardo Da Vincis berömda Mona Lisa men också Madonnan i grottan. Dessutom kan man beskåda den förtjusande skulpturen Venus från Milo som troligtvis är gjord av Alexandros från Antiochia.

Triumfbågen är också en betydande sevärdhet. Under detta ståtliga byggnadsverk är den okände soldatens grav belägen som är en stark symbol för alla de soldater som omkom under första världskriget.

Men Paris är kanske mest känt för Eiffeltornet. Det var Gustave Eiffel och sina medhjälpare som konstruerade tornet i slutet av 1800-talet. Upprättandet av monumentet ingick i firandet av hundraårsjubileet av franska revolutionen. För att slippa den långa köbildning som ofta uppstår så bör man vara ute i god tid för att uppleva denna populära sevärdhet.


Kommentarer inaktiverade.